Podstawy enzymologii
I stopień, chemia, specjalności: chemia biomedyczna, chemia kosmetyków, chemia żywności
Tematy i instrukcje do ćwiczeń laboratoryjnych:
1. Zajęcia organizacyjne
2. Hydroliza lipidów mleka za pomocą lipazy trzustkowej
3. Badanie kinetyki enzymów
4. Oznaczanie zawartości kwaśnej fosfatazy w homogenacie z ziemniaka
5. Badanie rozkładu skrobi przez amylazę
Załącznik | Size |
---|---|
1. Zajęcia organizacyjne | 163.48 KB |
2. Hydroliza lipidów mleka za pomocą lipazy trzustkowej | 163.99 KB |
3. Badanie kinetyki enzymów | 327.6 KB |
4. Oznaczanie zawartości kwaśnej fosfatazy w homogenacie z ziemniaka | 288.18 KB |
5. Badanie rozkładu skrobi przez amylazę | 128.26 KB |
Formularz sprawozdania | 36.85 KB |