Instrukcje Ćwiczenie 1 - Wykrywanie białek i cukrów w produktach spożywczych Ćwiczenie 2 - Węglowodany w żywności: struktura, właściwości, odróżnianie cukrów prostych od złożonych, właściwości redukujące cukrów prostych Ćwiczenie 3 - Właściwości fizykochemiczne białek mleka – kazeiny Ćwiczenie 4 - Oznaczanie kwasowości wybranych produktów spożywczych Ćwiczenie 5 - Tłuszcze. Kinetyka zmian chemicznych w tłuszczach poddawanych mikrofalowemu i tradycyjnemu ogrzewaniu Ćwiczenie 6 - Oznaczanie chlorków w soku z kapusty kiszonej i ogórków kiszonych metodą Mohra Ćwiczenie 7 - Izolacja i charakterystyka olejków eterycznych z żywnościowych surowców roślinnych Ćwiczenie 8 - Karmelizacja cukrów: przebieg procesu, wpływ pH na proces karmelizacji Ćwiczenie 9 - Wpływ procesów technologicznych na zawartość tiocyjanianów w warzywach Ćwiczenie 10 - Wykrywanie i identyfikacja syntetycznych przeciwutleniaczy w tłuszczach Ćwiczenie 11 - Oznaczanie związków polifenolowych w wybranych produktach ziołowych Ćwiczenie 12 - Identyfikacja barwników naturalnych w liściach szpinaku Pokaż rejestr zmian Data publikacji: poniedziałek, 8. luty 2016 - 14:28; osoba wprowadzająca: Alan Puckowski Ostatnia zmiana: piątek, 23. luty 2024 - 11:38; osoba wprowadzająca: Paulina Łukaszewicz