Kontrola jakości żywności

Chemia - studia I stopnia

CHEMIA

Tok kształcenia

2025 – 2028

Rodzaj studiów

studia I stopnia, 3-letnie, licencjackie

Forma studiów

stacjonarne

Profil studiów

ogólnoakademicki

 

MODUŁ  SPECJALNOŚCIOWY - przedmioty obowiązkowe dla specjalności

KONTROLA JAKOŚCI ŻYWNOŚCI

tytuł

semestr

wykład

ćw. aud.

ćw. lab.

RAZEM

E/Z

ECTS

Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – wykład

Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – ćwiczenia audytoryjne

Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – laboratoria

2

30

 

 

15

 

 

 

 

15

30

 

15

 

15

Z

 

Z

 

Z

2

 

2

 

2

Podstawy żywienia człowieka

30

 

 

30

Z

2

Dietetyka

3

30

 

 

30

Z

2

Toksyny w żywności i ocena ryzyka

30

 

 

30

Z

2

Chemia żywności – wykład

Chemia żywności – laboratoria

4

30

 

 

45

30

45

E

Z

3

3

Węglowodany – podstawowy składnik żywienia

30

 

 

30

Z

2

Toksykologia

15

 

 

15

Z

1

Dodatki do żywności

5

15

 

 

15

Z

1

Przetwórstwo żywności

30

 

 

30

E

2

Ochrona przechowywanej żywności

15

 

 

15

Z

1

Analiza żywności – wykład

Analiza żywności – laboratorium

30

 

 

45

30

45

E

Z

2

3

Zaawansowana analityka chemiczna w bezpieczeństwie żywności – wykład

Zaawansowana analityka chemiczna w bezpieczeństwie żywności – laboratoria

15

 

 

 

45

15

 

45

Z

 

Z

1

 

2

Mikrobiologia – wykład

Mikrobiologia – laboratoria

30

 

 

30

30

30

E

Z

3

2

Żywienie w sporcie

30

 

 

30

Z

2

Podstawy enzymologii – wykład

Podstawy enzymologii – laboratoria

 

30

 

 

30

30

30

Z

Z

2

2

Biotechnologia żywności – wykład

Biotechnologia żywności – laboratoria

6

15

 

 

30

15

30

E

Z

2

2

Kontrola jakości żywności

15

 

 

15

Z

1

 

 

Pokaż rejestr zmian

Data publikacji: niedziela, 27. Czerwiec 2021 - 14:53; osoba wprowadzająca: Andrzej Nowacki Ostatnia zmiana: wtorek, 27. Maj 2025 - 14:38; osoba wprowadzająca: Andrzej Nowacki