chemia żywności

Chemia - studia I stopnia

CHEMIA

Tok kształcenia

2024 – 2027

Rodzaj studiów

studia I stopnia, 3-letnie, licencjackie

Forma studiów

stacjonarne

Profil studiów

ogólnoakademicki

 

MODUŁ SPECJALNOŚCIOWY - przedmioty obowiązkowe dla specjalności

CHEMIA ŻYWNOŚCI

tytuł

semestr

wykład

ćw.aud.

ćw. lab.

RAZEM

E/Z

ECTS

Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – wykład

Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – ćwiczenia audytoryjne

Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – laboratoria

2

30

 

15

 

 

15

30

15

15

Z

Z

Z

2

2

2

Podstawy żywienia człowieka

30

 

 

30

Z

2

Dietetyka

3

30

 

 

30

Z

2

Chemia w rolnictwie

30

 

 

30

Z

2

Chemia żywności – wykład

Chemia żywności - laboratoria

4

30

 

 

45

30

45

E

Z

3

3

Węglowodany – podstawowy składnik żywienia

30

 

 

30

Z

2

Toksykologia

15

 

 

15

Z

1

Dodatki do żywności

5

15

 

 

15

Z

1

Przetwórstwo żywności

30

 

 

30

E

2

Ochrona przechowywanej żywności

15

 

 

15

Z

1

Analiza żywności – wykład

Analiza żywności - laboratorium

30

 

 

45

30

45

E

Z

2

5

Chemia środowiska – wykład

Chemia środowiska - laboratoria

30

 

 

30

30

30

Z

Z

2

1

Mikrobiologia – wykład

Mikrobiologia - laboratoria

30

 

 

30

30

30

E

Z

3

2

Radiochemia żywności i ochrona radiologiczna – wykład

Radiochemia żywności i ochrona radiologiczna - laboratoria

15

 

 

30

15

30

Z

Z

1

1

Podstawy enzymologii – wykład

Podstawy enzymologii - laboratoria

 

30

 

 

30

30

30

Z

Z

2

2

Biotechnologia żywności – wykład

Biotechnologia żywności - laboratoria

6

15

 

 

30

15

30

E

Z

2

2

Kontrola jakości żywności

15

 

 

15

Z

1

 

Pokaż rejestr zmian

Data publikacji: środa, 24. Kwiecień 2024 - 20:11; osoba wprowadzająca: Andrzej Nowacki Ostatnia zmiana: środa, 24. Kwiecień 2024 - 20:19; osoba wprowadzająca: Andrzej Nowacki