Chemia żywności
Chemia - studia I stopnia
CHEMIA
Tok kształcenia |
2024 – 2027 |
Rodzaj studiów |
studia I stopnia, 3-letnie, licencjackie |
Forma studiów |
stacjonarne |
Profil studiów |
ogólnoakademicki |
MODUŁ SPECJALNOŚCIOWY - przedmioty obowiązkowe dla specjalności
CHEMIA ŻYWNOŚCI |
|||||||
tytuł |
semestr |
wykład |
ćw.aud. |
ćw. lab. |
RAZEM |
E/Z |
ECTS |
Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – wykład Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – ćwiczenia audytoryjne Statystyka i chemometria w analityce chemicznej – laboratoria |
2 |
30 |
15 |
15 |
30 15 15 |
Z Z Z |
2 2 2 |
30 |
|
|
30 |
Z |
2 |
||
3 |
30 |
|
|
30 |
Z |
2 |
|
30 |
|
|
30 |
Z |
2 |
||
Chemia żywności – wykład Chemia żywności - laboratoria |
4 |
30 |
|
45 |
30 45 |
E Z |
3 3 |
30 |
|
|
30 |
Z |
2 |
||
15 |
|
|
15 |
Z |
1 |
||
5 |
15 |
|
|
15 |
Z |
1 |
|
30 |
|
|
30 |
E |
2 |
||
15 |
|
|
15 |
Z |
1 |
||
Analiza żywności – wykład Analiza żywności - laboratorium |
30 |
|
45 |
30 45 |
E Z |
2 5 |
|
Chemia środowiska – wykład Chemia środowiska - laboratoria |
30 |
|
30 |
30 30 |
Z Z |
2 1 |
|
Mikrobiologia – wykład Mikrobiologia - laboratoria |
30 |
|
30 |
30 30 |
E Z |
3 2 |
|
Radiochemia żywności i ochrona radiologiczna – wykład Radiochemia żywności i ochrona radiologiczna - laboratoria |
15 |
|
30 |
15 30 |
Z Z |
1 1 |
|
Podstawy enzymologii – wykład Podstawy enzymologii - laboratoria |
|
30 |
|
30 |
30 30 |
Z Z |
2 2 |
Biotechnologia żywności – wykład Biotechnologia żywności - laboratoria |
6 |
15 |
|
30 |
15 30 |
E Z |
2 2 |
15 |
|
|
15 |
Z |
1 |